19:e november

En sista dag på fjorden med späckhuggare och knölvalar

Denna dag har även Ola från Lund anslutit till gruppen. Det är en fin morgon när vi lägger ut från vår lilla tillfälliga hamn halvvägs ut i Kaldfjord.
Ljuset stiger sakta bakom bergen och det ser ut att bli en fin dag.
Efter att ha kört i ca en halvtimme får vi syn på några fenor i fjärran. Det är späckhuggare som är på väg ut ur fjorden. Vi följer efter dem och ser efter ett tag flera flockar av både späckhuggare och knölvalar. Alla är dock på väg ut ur fjorden. Efter några timmars letande finner vi dock några flockar som tar det ganska lugnt och vi får gott om tid att fotografera dem i det vackra ljuset.

 
 

Vår besättning för dagen på MS Zodiac Andersson, Håkan Vargas, Håkan Wanke, Ola Karlsson och jag

Knölval i Kaldfjord, Tromsö, Norge av naturfotograf Hasse Andersson

Knölval, Kaldfjord, Tromsö, Norge

Späckhuggare i Kaldfjord, Tromsö, Norge av naturfotograf Hasse Andersson

Späckhuggare, Kaldfjord, Tromsö, Norge

Knölval i Norge av fotograf Hasse Andersson

Knölval, Kaldfjord, Tromsö, Norge

Späckhuggare i Norge av fotograf Hasse Andersson

Späckhuggare, Kaldfjord, Tromsö, Norge

Vi får en fantastisk dag på fjorden och när vi lägger an i hamnen igen har det börjat att mörkna. Vi lyfter som vanligt upp båten på taket och detta ska senare visa sig vara den sista gången vi gör det på denna resa. I morgon är snöstorm över Tromsö så vi beslutade då att åka hem en dag tidigare än planerat. Därmed slutar denna berättelse från Kaldfjord detta år. Vi har fått många häftiga upplevelser och härliga bilder på denna resa och en sak är säker, vi ses igen nästa år.

// Hasse Andersson