18:e mars

18:e mars

Våren börjar göra intrång i vår trädgård. I snön bakom uthuset ligger tre lik begravda. Snön har börjat tina upp snön så plastsäckarna börjar sticka fram ur snön. Sandra och jag bestämmer oss för att gräva upp liken och dra ut dem till havsörnskojan i Gysinge. Liken, två rådjur och en räv som jag har grävt ner tidigare under säsongen har jag fått från jägare som tar rätt på trafikdödat vilt i Sandviken.

Sedan flera år har vi en koja där vi brukar mata havsörn under vintern men denna vinter var det dålig tillgång på griskött så åteln har legat nere detta år. Med lite tur kanske vi kan få havsörnarna till åteln om vi lägger ut detta kött. In med skidorna i bilen och säckarna med mat i bak och så bär det iväg.

Väl framme i Gysinge har vi fått låna en pulka av Rolf att dra maten i (tack Rolf). Det är mycket snö på vägen ut genom skogen så det tar närmare en timme att släpa ut pulkan med maten till den myr vi har kojan vid.

Hasse drar maten ut till kojan

 

På vägen ut får Sandra syn på en stor fågel (troligen en havsörn) som sitter och äter på en död älg. Detta lovar gott då örnarna redan är i området. Väl framme lägger vi ut maten och dricker en kopp kaffe vid kojan. Det ser bra ut för kommande veckor. 

Mer om detta kommande helg…

 

Det som är kvar av en död elg på vägen ut till kojan

 

Sandra på frusen myr

 

Ett lass med örnmat på väg för leverans

 

/Hasse Andersson