17:e maj – Blåmes

En stund i trädgården

Idag, den 17:e maj kom värmen och sommaren. Insekterna svärmar i sommarvinden och jag hör både svartvit flugsnappare och rödstjärt i trädgården. Efter att ha planterat syrenbuskar i stugan hela dagen tar jag kameran och går ut en sväng i trädgården. Jag följer en blåmes som ivrigt sjunger in sitt revir bakom ett av våra äppelträd. En ekorre retas med en katt och skatorna chattrar som vanligt uppe i granen. I morgon ska jag åka till Stora karlsö och fota orkideer och fåglar en vecka så jag borde gå in och packa inför resan men jag blir ståendes och bara njuter av alla läten. Sverige är helt överlägset världens alla länder så här års. Efter någon timme går jag dock in och börjar packa inför morgondagens resa. 

Blåms i hägg

Blåmes i körsbärsblom

Rapsfjäril

Rapsfjärilen har vaknat till liv och suger nektar från körsbärsblomster

//Hasse Andersson