14:e september

14:e september

Fredag och en ny dag avsedd för foto i naturen. Det blåser kraftigt ute och regnet faller från en mörk himmel. Jag hittar ingen inspiration till bilder så jag riggar min studio i stället. Ett litet sandbi får agera modell. Jag plockar fram min stackningsutrustning, blixtar, pincetter och nålar och kör igång.

När man stackar bilder betyder det att man tar flera bilder med med fokus på olika ställen av ett objekt. Därefter sätter man ihop bilderna i datorn och på detta sätt kan man få ett skärpedjup som annars inte går att få. Denna bild på ett sandbi har jag gjort av sammanlagt 253 bilder som jag satt ihop i programmet Zerene stacker Pro. Jag håller på med ett utställningsmaterial där jag kommer att visa insekter i kraftig förstoringsgrad mot vit bakgrund. Kanske kommer detta sandbi vara ett av motiven i utställningen.

Sandbi

 

/Hasse Andersson