13:e maj

13:e maj

Det är kristihimmelfärd och jag är ledig från jobbet. Sandra och jag tar en tur till en fågelsjö (Körsjön) strax utanför Sandviken men sjön ligger lugn och ingen märkvärdig aktivitet på djuren. Vi åker hem och äter lite och bestämmer oss för att åka till ett litet område inte långt från hemmet där det är gott om hackspettar. Stället heter Långängarna och är ett naturreservat sedan 2002. Det är ett underbart ställe med gammal skog och växtlighet. Målet var att finna den mindre hackspetten och försöka att få den på bild.

Våren har kommit smygande detta år. Det är fortfarande kallt på nätterna och det märks att många av sångfåglarna inte har kommit än. Skogen är tyst så när som på några bofinkar som sjunger i asp topparna. Några hackspettar finner vi inte men väl en liten Gärdsmyg som sjunger för full näbb.

Sjungande Gärdsmyg

Tydliga märken i marken avslöjar att grävlingen finns i krokarna och efter en stunds letande finner vi även dess toalett. Dock finner vi inte grytet så det får bli målet med nästa resa hit.

När vi kommit hem passade jag även på att fota de vackra tulpanerna som är på väg upp mot blom.

  

 

/Hasse Andersson